TINGOYESA

Mediterrane Mini-ezels, Kunekune varkens, Herdwick schapen en meer

TUINVOGELS

Nieuws 2016


18-7-2016  Het is (te) lang geleden dat deze website werd bijgewerkt. Dat had deels te maken met wat computerproblemen, maar vooral ook met tijdgebrek door sterk veranderde (werk)omstandigheden. 

Die omstandigheden hebben ons er (helaas) ook toe genoopt om te besluiten te stoppen met het fokken met Kunekune varkens en Herdwick schapen. In elk geval voorlopig dus geen biggen en geen lammeren meer... Onze zeugen, ram Boris en onze Herdwick ooien vertrokken naar prima nieuwe adressen waar ze opnieuw voor de fok zullen worden ingezet. 

Wij hebben nu nog slechts de twee Kunekuneborgen Dirk en Dexter, en de drie hamels Alexander (Ouessant), Wimpy (Schwarznase) en Oscar (Herdwick). En onze mini-ezels natuurlijk!

Ik zal proberen jullie kort even bij te praten. We eindigden het Nieuws 2015 met het bericht dat Floris' kromme oortje na de tapebehandeling weer fier rechtop stond. Dat duurde echter niet lang ... Het oorpuntje zakte weer wat achterover. Het zij zo... hij is er zeker niet minder lief om en in onze ogen ook niet minder mooi! 


Floris' moeder Fleur vertrok dit voorjaar naar Fiero's Farm in Meppel ( www.fierosfarm.nl ) voor een date met het mooie hengstje Robin Hood's Scooter. Een prachtig erg klein hengstje met een heel plezierig karakter.


Na de eerste wat onstuimige kennismaking konden Scooter en Fleur het prima met elkaar vinden. We gaan er dan ook vanuit dat we in of rond april 2017 hun veulen mogen verwachten!

          

Onze andere merrie Betty Boop liet ons lang wachten op haar veulen... Op de uitgerekende datum 18/5 was er nog niets aan de hand...


Na een dracht van bijna 13 maanden was het op 16 juni 2016 eindelijk zover...


Een prachtig klein roodharig hengstje werd geboren, zoon van Gardner's Betty Boop en Asspirin Acres Masseau. Zijn naam is Tingoyesa Tommy Boy. Hij is vrolijk, speels en superknap en heeft bovendien een heel lief, vrijmoedig en knuffelig karakter!


De eerste dagen liet Betty hem geen meter van haar zijde wijken; ze is een erg beschermende moeder.

           

Gelukkig krijgt Tommy inmiddels wat meer vrijheid!